6.4 Augustus császár napfogyatkozása

napfogylmm.JPGKedvenc "napfogyatkozásom", amely látszólag csupán egy naplemente kimerevített pillanata Parentium tengerpartján.

Amint az köztudott, "minden mindennel összefügg".  A fenti fotóm is kapcsolódik Augustus császár napfogyatkozásához. "Csupán" annyi a különbség, hogy a fotón egy ismeretlen ifjú "Vénusz" takarja el a lenyugvó Napot, Augustus császár napfogyatkozása esetében pedig az ismert sumer anyaisten, Nanna, a Hold takarja el a felkelő napot.

A legendák és az Augustus császár korához viszonylag közel élt caesaerai Eusebius történész szerint a császár halálát „megjövendölte” egy rövid idővel korábbi napfogyatkozás (solar eclipse).

Természetesen a napfogyatkozás és a császár halálának összekapcsolása csupán utólag kreált, szimbolikus legenda. A legenda viszont bizonyára nem született volna meg, ha nem történt volna röviddel Augustus császár halála előtt valóban napfogyatkozás az Appennini-félsziget középtáján.

Ma úgy tudjuk, hogy Augustus császár,

AD14. augusztus 19.-én hunyt el.

Ez a dátum a mai időszámításunk egyik sarokpontja.

Meghatározó szerepe volt a történelmi események dátumának visszaszámolásában!

Ezzel szemben viszont, ennek az évnek a közelében sem található Itáliából megfigyelhető napfogyatkozás, amint azt Hunnivári is megállapította.

Ez a tény azt tűnik bizonyítani, hogy

az AD14 év elfogadhatatlan

Augustus császár halálának éveként.

Augustus császár halálának dátuma

a 220 év előre-ugrással

AD234

augusztus 19.-ére kerül.

Éppen az AD234 év június 14.-én, tehát 9 héttel Augustus halála előtt, amikor már nagyon betegeskedett, volt egy erőteljes, részleges-gyűrűs napfogyatkozás Itália felett.

A napfogyatkozást a NASA által közzétett térképen is megtekinthetjük. Lásd jobb felső, piros ív. A sárga nyíl és az AD234 Jun 14. beírás a szerző kiemelésesoleclnasa-forr.JPG

A Nap az isteni Augustus császárt jelképezte,

akit a betegség „legyőzött”!

Ezen napfogyatkozás valóban szimbolikus volt:

A gyengébb istenség jelképe, a Hold

napkeltekor lassan megelőzte és

több mint 3,5 percig

nem engedte felkelni”,

legyőzte

az erősebb, nagyobb

istenség jelképét, a Napot!

Ezt követően, további 58 percen át még erősen észlelhető maradt ez a különleges Solar Eclipse, mert a Nap és a Hold csaknem egyforma sebességgel haladtak a csaknem azonos pályájukon.

Napfelkeltekor (Rómából és a Nápolyhoz közeli Nola városkából, ahol a császár elhunyt), jól látszott a napfogyatkozás, amely a NASA adatai szerint is hosszú ideig tartott és 84 %-os elsötétedéssel járt.

Nézzük meg ezt a nevezetes Solar Eclipse-t a Stellarium állóképeiből készített video-clipen!

A clip elején és végén nagyobb idő-ugrásokban (5perc/sec, 3perc/sec) haladnak a video állóképei. A napfogyatkozás közepén azonban lassítva, 1perc/1sec sebességgel forog a film, hogy jobban megfigyelhető legyen az egyébként általam szűrő alkalmazásával kissé "kihangsúlyozott" égi esemény. A clip itt is megtekinthető: https://vimeo.com/499589468

Ez a csillagászati és szimbolikus tény erősen valószínűsíti a 220 év betoldását.

Nagyon hihetőnek tűnik számomra, hogy egy ilyen különleges napfogyatkozás a visszaemlékezésekben összekapcsolódik Augustus császár halálával. Ha a napfogyatkozás nem Augustus halála előtt következett volna be, aligha találták volna ki a legendát.

A napfogyatkozás csillagászati ​​ténye és a

szimbólumként történő felhasználása

igen erős utalás arra, hogy valóban

betoldhattak 220 évet a történelembe.