9 Az IKERTRÜKK

lastpuzz_-forr.JPGJogosan merül fel a kérdés: Hogyan történhetett a 220 év betoldása a gyakorlatban?

Az 1.2 fejezetben jeleztem: találtam megoldást arra, hogy hogyan lehetett Exiguus és Béda szignifikáns éveinek  (Exiguus év: AD525 és Béda év: AD725) 200 évnyi időtávolságába 220 évet betoldani?

Természetesen az alábbi megoldás a fantáziám szüleménye, úgy is mondhatnám, hogy fikció a fikcióban. De logikai alapon és számszakilag lehetséges.

Íme az egyik, elképzelt, de számszakilag megvalósítható megoldás, amelyet IKERTRÜKK névre kereszteltem:

Véleményem szerint Béda átfogó computus és csillagászati tudásának, tehát „időhídtervező” képességének a híre Rómáig eljutott. 

Első közelítésben, az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy Exiguus és Béda kortársak voltak, „szellemi ikerpárt” alkottak. Összedugták a fejüket és a már ismert indictio számítás módszerével megállapították, hogy Jézus Krisztus valódi születési éve után 511 évvel számolgatnak. Ha Jézus eredeti születési évét AJ1 jelöli, akkor úgy is mondható, hogy az "ikerpár" eredeti éve AJ512 volt.

Az „ikrek” arra is rádöbbentek, hogy a húsvét-táblák évei mentén előre-hátra képzelhetik magukat az időben. Kvázi feltalálták az „időutazást”. Valamilyen, még általam nem ismert, de reményeim szerint a hozzáértő vallástörténészek által kifürkészhető okból a római pápa szerette volna a kereszténység történetét sokkal régebbi eredetűnek feltűntetni, mint amennyi évre a történet valójában visszanyúlt. (Erre többféle okot is el tudok képzelni, de valamennyi csupán fikció.) A pápa kapva kapott a történelmi „időutazás” lehetőségén. Megbízást adott az „ikreknek” arra, hogy Jézus éveit utaztassák vissza mintegy 200 évvel! Tehát az ikrek nem a "saját szakállukra" cselekedtek, hanem csakis a római egyház tudtával, sőt megbízása alapján végezhették el feladatukat: SOK ÉVET KELL BETOLDANI!  Egy ilyen nagy jelentőségű "időutazás" végrehajtásához (nézetem szerint) erős és hosszú ideig hatalmon lévő pápára is szükség volt. Béda korában II. Gergely volt a pápa, több, mint 15 éven át!

"Occam borotvája" elvének megfelelően első közelítésben nem bonyolítom túl a dolgot, lássuk a véleményem szerint legegyszerűbb korszakbetoldó eljárást.

Az „ikerpár” elemezte a Jupiter-Szaturnusz konjunkciókat, a zsidó naptárt és a Meton ciklust. A J-S konjunkciók 20 éves ciklusideje miatt 20 éves lépcsőkben haladtak visszafelé az időben. Arra a következtetésre jutottak, hogy a 200 év megfelelne a J-S konjunkció és a zsidó naptár peremfeltételének, de nem felel meg a Meton ciklusnak. Rájöttek, ahogyan én is rájöttem, hogy kizárólag 220 évet lehetne csillagászati alapon betoldani. Egyedül a 220 év felel meg a nyilvánvalóan elvárt "legyen nehézen észrevehető" feltételnek.

Ennek megfelelően Béda a saját kora elé betoldott 200 fiktív évet. Visszamenőlegesen, tehát fiktív módon állította össze a saját korát megelőző időszakra a húsvéttábláit. Ezzel a retrospektív betoldással az ikrek még sorszám nélkül futó évének időtávolsága Jézus születési évétől megnövekedett 511 évről 711 évre.

Úgy döntöttek, hogy Béda a saját idejében marad, viszont Exiguus visszamegy az időben a betoldott 200 évvel. Így Exiguus 200 évvel Béda futó éve elé került, ezért időtávolsága Jézus születési évétől változatlanul, a 200 év betoldása ellenére 511 év maradt. 

Második lépésként az ikrek további 20 évet toldottak be Exiguus éve elé. Ezzel Exiguus időtávolsága Jézus születési évéhez képest 20 évvel megnövekedett, 511 év helyett 531 évre változott. Ennek a 20 évnek a betoldásához segítséget nyújthatott a korábbra datált Cirill-féle húsvét-tábla manipulálása, illetve a Cirill-tábla és az Exiguus-tábla közötti kapcsolat, átmenet „megbarkácsolása”.

Természetesen a további 20 év betoldásával Béda időtávolsága Jézus születési évétől immár 711 évről 731 évre növekedett, de Exiguus és Béda 200 évnyi időtávolsága változatlan maradt.

Ekkor az „időutazók” a homlokukra csaptak, és megállapították, hogy a trükk túlságosan átlátszó!

Ezért Exiguus azt a feladatot kapta, hogy számolja ki a saját új időtávolságát Jézus születési évétől, de úgy, hogy közben az eddigi időbetoldás irányával "ellenkező irányban téved"! Magyarul, tegye Jézus születési évét későbbre, mint amikor az valójában megtörtént. Exiguus úgy döntött, hogy "7 évet téved". Sejtem is, hogy miért a "7 év tévedés" mellett döntött.. Ez által Jézus látszólag fiatalodott 7 évet.

A 7 év előrelépés miatt Exiguus látszólagos, végleges évtávolsága Jézus születési évétől 531 évről 524 évre csökkent. Jézus születési évét elnevezték AD1-nek, tehát Exiguus a ma is érvényes AD1+524 = AD525 „Exiguus évben” találta magát!

Hasonló módon Béda 220 évvel megnövelt távolsága 731 évről 724 évre csökkent, és így Jézus valódi születési évéhez képest „duplán látszólagosan” az AD725 év „Béda éve” lett.

Ezen hét év előre-lépéssel Jézus eredeti, valódi születési éve 7 évvel AD1 elé, tehát BC7-re került, aminek a feltárásához (Teres Ágoston) mintegy 1800 évre volt szükség. Nem csoda, nem illett bele a történelembe! 

A „7 év tévedés”, szerintem szándékos „mutatvány” volt. Ez a 7 év azonban természetesen nem befolyásolja a valódi történelmi események egymáshoz viszonyított idő-távolságát. „Csupán” Jézus született valójában Augustus császár uralkodásának egy korábbi évében, mint ahogyan hosszú évszázadokon át tudni véltük.

Éppen ezért a „7 év tévedés” beiktatása stratégiai döntés volt, mert „eldugta” a 220 év betoldást! Hiszen Jézus születési évét látszólag „csupán” 213 évvel (AD214-ből AD1-be) transzformálták vissza, ami nehezíti a 220 év betoldásának megfejtését. Az AD időszámítás a "7 év tévedés" miatt még a 220 év betoldáshoz képest is hamissá változott. E miatt a 2 ellenkező irányban történt "csúsztatás" miatt érzem jogosnak a "konfúzió" szó alkalmazását.

rubikok_hr-forr.JPGViszonylag egyszerű kitalálni ennél komplexebb "megoldásokat" is. Például elképzelhető, hogy Exiguus tkp. Béda által kitalált személy volt, mintegy Béda önmagát, a saját számításait küldte vissza Exiguus neve alatt 200 évvel korábbra.

A fenti "megoldások" azonban feltételezik az ikerpár vagy legalább Beda "beavatottságát".

Ne felejtsük el, hogy Béda a Rómától távoli Angliában élt, ahonnan a Nyugat-Római Birodalom már jóval a végleges bukása előtt, tehát AD696 alias AD476 előtt "elillant". Béda ráadásul kolostori elszigeteltségben élő tudós volt. Elképzelhető, hogy az Exiguusról és számításairól neki szállított információk már eleve 200 évvel a múltba visszahelyezett adatok voltak. Béda tehát lehetett „megvezetett tudós” is, aki nem is tudta, hogy miért kell visszamenőleges húsvét-táblákat összeállítania! Ez esetben természetesen az Exiguus féle 20 évet még Rómában kellet Exiguus kora elé jó-előre betoldani.

Ezt is lehet "fokozni". Az Exiguus évei elé történt betoldás akár már korábban is, pl. 20 évvel korábban is megtörténhetett. Ez esetben a 20 éves és a 200 éves betoldások között 20 év valódi történelem lenne található. Drukkolok a történészeknek!

Formálisan, képletekkel összefoglalva:

Jézus eredeti, AJ1 születési éve az új AD-rendszerben az ADx évre tolódott.

A teljes, 3 lépcsős hamisítási folyamat képlete x-re: 

x = (512-511) +20+200-7 = 1+213 = 214

Az AJ1 képlete az új AD-rendszerben, az adott év eredeti évtávolságát, az 511 évet alapul véve:

AJ1 = AD725-511= AD214

Jézus 220 évvel visszatranszformált, tehát jelenlegi születési éve az AD rendszerben:

AJ1-220 = AD214-220 = AD(-6) = BC 7

Jézus három lépésben transzformált mai születési éve pedig:

 AJ1 -20-200+7 = AD214 -213 = AD1

Az Exiguus-év az AD rendszerben:

AJ512 +20-7 = AD525

A Béda-év az AD rendszerben:

AJ512 +220-7 = AD725